Projekt "Zajedno za prirodu i okoliš"

Pred Vama je interaktivna mapa izrađena u okviru projekta „Zajedno za prirodu i okoliš“ kojeg sufinancira Europska unija iz Socijalnog fonda, a provodi ga Udruga Sunce i partneri.

Ciljevi projekta su jačanje međusobnog povjerenja građana i tijela lokalne samouprave u pitanjima zaštite prirode i okoliša te poticanje sudjelovanja javnosti u donošenju odluka vezanih uz održivi razvoj.

Jedan od načina na koji Udruga Sunce želi potaknuti sudjelovanje građana je upravo ova mapa koja Vam omogućuje da na brz i jednostavan način iznesete sve što Vas smeta u okolišu grada Splita.

Koristeći mapu Vi kao aktivni građanin dajete stvarni doprinos unapređenju postojećeg stanja okoliša. U svega četiri kratka koraka prijavite okolišni problem, odnosno ponudite riješenje za određeno stanje/situaciju.

Po Vašim prijavama pravni tim Udruge Sunce pristupa riješavanju problema na najučinkovitiji način, a ponuđena riješenja/prijedloge prosljeđuje nadležnim institucijama.

Projekt financira IPA - Instrument for Pre-Accession Assistance: Fond EU za pomoć zemljama pristupnicama u periodu od 2007. - 2013., iz strukturnih fondova , a provodi se u okviru Operativnog programaRazvoj ljudskih potencijala. Ukupna vrijednost projekta je 119 623,70 eura, a EU sufinancira projekt s 60.000,00 eura. Ugovorno tijelo u Republici Hrvatskoj je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. U projektu surađuju udruge civilnog društva te jedinice lokalne samouprave odnosno javne ustanove. Udruga za prirodu okoliš i održivi razvoj Sunce je koordinator projekta, a kao partneri su uključeni Ekološka udruga „Krka“ Knin, Grad Knin, Općina Kistanje, Javna ustanova Park prirode Telašćica, Općina Sali, Javna ustanova Park prirode Lastovsko otočje, Općina Lastovo. Kao suradnik na projektu uključen je Grad Split.